Έκτακτη ενημέρωση: πάμε Χίο!

Ιαν 30, 2020 | Ασία, Ημερολόγια, Τουρκία

Τις τελευταίες μέρες – και αυτό μου συμβαίνει για πρώτη φορά – έχω χάσει το κέφι μου για το ταξίδι. Δεν βρίσκω το νόημα, είναι σα να μην θέλω να συνεχίσω… 

Το σκέφτομαι 2-3 μέρες και μόλις σήμερα το μοιράστηκα με τη Βούλα. “Δεν θέλω να ταξιδέψω και ξέρεις γιατί; Το μόνο που σκέφτομαι είναι αυτό το πράγμα που φουσκώνει μέσα μου κάθε φορά που σηκώνω ένα βάρος, περπατώ 10’ ή απλά βήχω και φτερνίζομαι”. 

Όταν το ξεστόμισα αυτό ηρέμησα. “Πρέπει να πας να το κάνεις”, μου είπε η Βούλα, “δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι”.

Τη μέρα εκείνη φεύγαμε από τη Σμύρνη και δεν ήξερα πού να πάω… Στο Κουσάντασι; Στον Κιρκιντζέ; Στο Τσεσμέ; Δεν ήξερα τι ήθελα. Τελικά σκέφτηκα να έρθουμε εδώ στο Τσεσμέ, να ανακοινώσω το πρόβλημά μου στον κύκλο μας στο facebook και να ζητήσω βοήθεια: ξέρει κάποιος ένα χειρουργό οπουδήποτε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (Χίο, Σάμο, Ρόδο) που να με αναλάβει άμεσα και να μου εγχειρήσει την κήλη;  

Κάναμε ένα live βίντεο με το που παρκάραμε στο Τσεσμέ και η ανταπόκριση ήταν απίστευτη. Έδειχνα χάλια μάλλον – και μάλλον είμαι! –  καθότι άλουστος, αξύριστος, κουρασμένος, με την κήλη να διογκώνεται και μετά από μία βαριά ίωση στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο Μιχάλης από τη Ρόδο με πήρε και μου είπε ότι θα πάει στο νοσοκομείο να βρει άκρη. Η Σοφία από τη Σάμο – ενώ ήταν στο εξωτερικό – μίλησε με το διευθυντή του νοσοκομείου εκεί. Και ο Νίκος από το Μόναχο επικοινώνησε με τον αδερφό του που είναι καρδιολόγος στην Αθήνα και εκείνος κανόνισε να μας αναλάβουν στη Χίο.

Το ίδιο βράδυ είχαμε πρόσκληση να πάμε άμεσα στο νησί και να με εγχειρήσουν – εφόσον βέβαια ήταν απαραίτητο – την επόμενη κιόλας μέρα!

Έτσι, είμαστε έτοιμοι για Χίο, όπου θα μείνουμε τουλάχιστον μέχρι τις 8/2 που έχουμε βγάλει εισιτήριο επιστροφής. Θα πάρουμε και το Iveco μαζί αν και προς στιγμήν σκεφτήκαμε να το αφήσουμε στο τελωνείο.

Ο Γιώργος Μπενοβίας από τον Καρφά μας περιμένει να μας δώσει και δωμάτιο να μείνουμε μερικές μέρες. Πληρώσαμε λοιπόν 255 ευρώ (3×25 εμείς και 180 το αυτοκίνητο με επιστροφή) και σαλπάρουμε για Χίο, αύριο Πέμπτη το πρωί.

Με περιμένουν για εξετάσεις. Το The World Offroad θα μείνει μερικές μέρες πίσω αλλά καλύτερα έτσι γιατί σε 6-8 μήνες θα τρέχαμε και δεν θα προλαβαιναμε κάπου στη Μογγολία. 

Ευχηθείτε μου απλά καλό κουράγιο…

Share This

Share this post with your friends!