Δελτίο Τύπου: η περιπέτεια συνεχίζεται

Ιούλ 13, 2020 | Ελλάδα, Ευρώπη, Νέα, Χορηγοί

Με το άνοιγμα των συνόρων, η ελληνική οικογένεια με το αυτοκινούμενο Iveco, ξεκινά και πάλι να ταξιδεύει σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19.  

Από τον Μάιο του 2018, όταν άφησαν το σπίτι τους στην Ιταλία, ζουν σε ένα αυτοκινούμενο Iveco. Ήρθαν στην Ελλάδα το Φθινόπωρο του ίδιου χρόνου και μέχρι το καλοκαίρι του 2019 ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα, από τις Πρέσπες μέχρι το Καστελλόριζο και από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη. 

Στις 9 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν να ταξιδεύουν στη Βαλκανική, από τη Βουλγαρία στη Ρουμανία και από τη Μολδαβία στην Ουκρανία. Στις 21 Δεκεμβρίου αναχώρησαν για το μεγάλο ταξίδι με κατεύθυνση την κεντρική Ασία και τη Μογγολία. Όμως σε λιγότερο από τρεις μήνες αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους. Το ξέσπασμα της επιδημίας Covid-19 τους βρήκε στα σύνορα Τουρκίας – Γεωργίας ενώ όλα τα σύνορα στην κεντρική Ασία ήταν ήδη κλειστά. 

Ο Άκης Τεμπερίδης, η Βούλα Νέτου και η 8χρονη σήμερα Αναστασία, η πρώτη οικογένεια από την Ελλάδα που ξεκίνησε να κάνει το γύρο του κόσμου με αυτοκίνητο, επέστρεψε στα τέλη Μαρτίου στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας Covid-19. Όμως το The World Offroad, παρότι διακόπηκε αναγκαστικά, δε σταματά εδώ.

Από την 1η Ιουλίου έχουν ανοίξει τα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική οικογένεια να ταξιδέψει και πάλι: “παρότι είχαμε αφήσει στην άκρη την Ευρώπη στο αρχικό μας πλάνο”, λέει ο Άκης, “τώρα θα ξεκινάμε από εκεί. Πρώτος μας προορισμός είναι το βόρειο ακρωτήρι, όπου σκοπεύουμε να φτάσουμε αργά μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον με το καλό ανοίξει τα σύνορά της και η Νορβηγία, όπως έχει ανακοινώσει. Στην πορεία θέλουμε να καταγράψουμε, όχι μόνο τις φυσικές ομορφιές της βόρειας Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, αλλά και το πώς άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων σε κάθε χώρα μετά την πανδημία Covid-19. Έτσι, το ευρωπαϊκό αυτό ταξίδι αποκτά ιδιαίτερο νόημα πλέον”.

Αυτό είναι βέβαια το πρώτο βήμα για το The World Offroad στην Covid-19 εποχή. Εφόσον τα σύνορα ανοίξουν σταδιακά σε όλο τον κόσμο μέχρι το Φθινόπωρο, στόχος είναι να συνεχιστεί το ταξίδι εκτός Ευρώπης. 

“Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι ο προορισμός αλλά το να είμαστε υγιείς οι τρεις μας και η μικρή να μεγαλώνει όμορφα παρακολουθώντας τα μαθήματά της διαδικτυακά”, λέει η Βούλα.

“Μπορεί από το βόρειο ακρωτήρι να συνεχίσουμε προς Ρωσία ώστε να φτάσουμε στην Μογγολία – κάτι που για την ώρα φαντάζει αδύνατο μέχρι τα τέλη του 2020. Όμως έχουμε και την εναλλακτική να βάλουμε το Iveco σε εμπορικό πλοίο να διασχίσει τον Ατλαντικό και να το περιμένουμε στη νότια Αμερική εφόσον έχουν βελτιωθεί τα πράγματα επιδημιολογικά. Ο Άκης μάλιστα σκέφτεται μήπως μπούμε από την Ευρώπη στη βόρεια Αφρική, όπως την πρώτη φορά το 2007, αλλά εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου. Θα δούμε”.        

Η ελληνική οικογένεια αναμένεται να ξεκινήσει από την Ελλάδα με πρώτο προορισμό την Εσθονία μέχρι τα τέλη του Ιουλίου 2020. 

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις της αποστολής The World Offroad από την επίσημη σελίδα www.theworldoffroad.com καθώς και από τα facebook/instagram και twitter ακολουθώντας @theworldoffroad. Βίντεο της αποστολής ανεβαίνουν στο κανάλι The World Offroad του YouTube και άρθρα δημοσιεύονται στην ελληνική έκδοση του περιοδικού Quattroruote, το οποίο κυκλοφορεί κάθε μήνα με τον κυριακάτικο Ελεύθερο Τύπο, αλλά και στο αγγλόφωνο website αυτοκινήτου/μοτοσυκλέτας www.motoroids.com. Live βίντεο της αποστολής ανεβαίνουν σε εβδομαδιαία βάση στη δημοφιλή πλατφόρμα livemedia.gr ενώ ο Άκης Τεμπερίδης δίνει καθημερινά ραδιοφωνικές ανταποκρίσεις στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM.  

Φωτογραφικό υλικό: https://drive.google.com/drive/folders/14t201c05syFf6TnWWbnT6qrFuO5PVp6o?usp=sharing

Επικοινωνία: theworldoffroad@gmail.com

Share This