Δορυφορικό Thales MissionLink™ στο Iveco μας!

Ιαν 19, 2020 | Νέα, Χορηγοί

Με χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Thales Group μας έχει διαθέσει ένα δορυφορικό σύστημα MissionLink. 

Είναι ένα συμπαγές και φιλικό στο χρήστη δορυφορικό που συνδέεται στο broadband δίκτυο 66 δορυφόρων Iridium Certus, το οποίο εξασφαλίζει 100% κάλυψη στον πλανήτη. 

Το MissionLink της Thales είναι η τελευταία λέξη της δορυφορικής τεχνολογίας, καθώς λειτούργησε για πρώτη φορά μέσα στο 2019!

Από την πλευρά της, η εταιρία Navarino έχει εξασφαλίσει για εμάς ένα πακέτο 30-300 Mb το μήνα, το οποίο σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούμε το δορυφορικό για πολύ σημαντικούς μόνο λόγους σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κάλυψη κινητού. Όπως το να ανεβάσουμε ημερολόγιο και φωτογραφίες από τη μέση της ερήμου.  

Το MissionLINK™ της Thales – μίας εταιρίας που ηγείται παγκοσμίως στην τεχνολογία δορυφορικών συστημάτων – μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεόμαστε από οπουδήποτε στον κόσμο, ανεξάρτητα από τη μορφολογία του εδάφους. Μάλιστα, αυτή τη φορά θα έχουμε internet και τηλέφωνο με το Iveco εν κινήσει. 

Ίσως να σας ακουστεί περίεργο αλλά το MissionLink της Thales είναι σα να σχεδιάστηκε ακριβώς για τις ανάγκες της αποστολής μας. Η σχεδίαση δε του συστήματος είναι απλή, προσαρμόσιμη και ανθεκτική στη σκληρή χρήση. 

Το MissionLINK συνοδεύεται από ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον και η τοποθέτησή του στο Iveco αποδείχτηκε σχετικά απλή. Η μαγνητική κεραία είναι στην οροφή ενώ η κεντρική μονάδα καλά κρυμμένη μέσα στο όχημά μας. 

Από την πρώτη φορά που δοκιμάσαμε το σύστημα λίγο πριν αναχωρήσουμε για το γύρο του κόσμου, αντιληφθήκαμε πόσο φιλικό και αξιόπιστο είναι να καλείς ένα σταθερό ή κινητό οπουδήποτε στον κόσμο. Η καθαρότητα του ήχου είναι πρωτοφανής δε για δορυφορικό σύστημα.

Όσο για τη σύνδεση στο διαδίκτυο, μετά την εγκατάσταση από το τεχνικό τμήμα της Navarino, μπορούμε να συνδέουμε τα laptop μας είτε μέσω καλωδίου είτε μέσω wi-fi. 

Δεδομένου όμως του υψηλού κόστους ανά Mb και παρότι το πακέτο αποτελεί χορηγία της Navarino, θα περιορίσουμε στο ελάχιστο τη χρήση του MissionLink κατά το ταξίδι μας, έχοντάς το σαν backup για ανέβασμα υλικού από απομακρυσμένα μέρη και ως τηλέφωνο σπιτιού και έκτακτης ανάγκης.

Share This