Οδηγός επιβίωσης #10: συνδεσιμότητα

από | Απρ 10, 2021 | Άρθρα, Ευρώπη, Νορβηγία

Το σύγχρονο overlanding απαιτεί σύνδεση στο internet, καλώς ή κακώς. Ειδικά όταν πρέπει να εργάζεσαι και το παιδί σου να πηγαίνει σχολείο ταξιδεύοντας. 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Quattroruote, Απρίλιος 2021
κείμενο & φωτογραφίες: Άκης Τεμπερίδης

Η ζωή σε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι συναρπαστική όταν αφορά καλοκαιρινές διακοπές και μόνο. Τι γίνεται όμως όταν ζεις μόνιμα σ’ αυτό χειμώνα – καλοκαίρι και μάλιστα στα πέρατα του κόσμου; Θέλει τρόπο για να διαβιώνεις, να συμβιώνεις και να επιβιώνεις μόνιμα πάνω σε τέσσερις τροχούς.

Πώς ετοιμάζουμε καθημερινά το Iveco για ταξίδι; Πώς οδηγούμε; Πού κοιμόμαστε; Πώς βρίσκουμε πόσιμο νερό; Τι κάνουμε με την αποχέτευση; Πώς ζεσταινόμαστε και δροσιζόμαστε; Πώς συμβιώνουμε τρεις άνθρωποι τόσον καιρό; Πώς συνδεόμαστε στο διαδίκτυο;

Ο συνοπτικός αυτός οδηγός επιβίωσης είναι το απόσταγμα εμπειρίας τριών χρόνων και είναι γραμμένος σε πρώτο πρόσωπο – περιγράφει δηλαδή τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής του The World Offroad.

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

  1. Σε διηπειρωτικά ταξίδια, για λόγους ασφάλειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης προτείνουμε ένα δορυφορικό τηλέφωνο για μετάδοση φωνής και δεδομένων.
  2. Το The World Offroad χρησιμοποιεί ένα σύστημα Thales που συνδέεται στο δίκτυο Iridium Certus μέσα από πακέτο της εταιρίας
  3. Για καθημερινή σύνδεση με το διαδίκτυο και χρήση τοπικού τηλεφώνου προτείνουμε τη λύση προπληρωμένης SIM κάρτας σε κάθε χώρα.
  4. Πολύ πρακτική η χρήση ενός router με κάρτα SIM ως hotspot για να συνδέονται όλες οι συσκευές (κινητά, tablet, laptop) μέσα στο αυτοκινούμενο.
  5. Αν μένουμε καιρό σε κάποια χώρα, φροντίζουμε να κάνουμε σύνδεση με συμβόλαιο (για περισσότερα έως απεριόριστα δεδομένα), ζητώντας από κάποιον φιλο – μόνιμο κάτοικο να την πάρει στο όνομά του και να τον πληρώνουμε εμείς σε μηνιαία βάση, όπως κάναμε στη Φινλανδία με τον Γιώργο.
  6. Για μετάδοση μεγάλων αρχείων, προτιμάτε πάντα μία σύνδεση wi-fi σε κάποιο πρατήριο, camping, ξενοδοχείο, δημόσια βιβλιοθήκη κτλ.

Ολοκληρώθηκε. 

Share This