Οδηγός επιβίωσης #6: καθαριότητα και υγιεινή

από | Απρ 6, 2021 | Άρθρα, Ευρώπη, Νορβηγία

Πώς παραμένουμε υγιείς και καθαροί – όσο αυτό είναι δυνατό – στο ταξίδι; Διαβάστε τα δικά μας μυστικά αλλά και κάποια άλυτα προβλήματα.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Quattroruote, Απρίλιος 2021
κείμενο & φωτογραφίες: Άκης Τεμπερίδης

Η ζωή σε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι συναρπαστική όταν αφορά καλοκαιρινές διακοπές και μόνο. Τι γίνεται όμως όταν ζεις μόνιμα σ’ αυτό χειμώνα – καλοκαίρι και μάλιστα στα πέρατα του κόσμου; Θέλει τρόπο για να διαβιώνεις, να συμβιώνεις και να επιβιώνεις μόνιμα πάνω σε τέσσερις τροχούς.

Πώς ετοιμάζουμε καθημερινά το Iveco για ταξίδι; Πώς οδηγούμε; Πού κοιμόμαστε; Πώς βρίσκουμε πόσιμο νερό; Τι κάνουμε με την αποχέτευση; Πώς ζεσταινόμαστε και δροσιζόμαστε; Πώς συμβιώνουμε τρεις άνθρωποι τόσον καιρό; Πώς συνδεόμαστε στο διαδίκτυο;

Ο συνοπτικός αυτός οδηγός επιβίωσης είναι το απόσταγμα εμπειρίας τριών χρόνων και είναι γραμμένος σε πρώτο πρόσωπο – περιγράφει δηλαδή τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής του The World Offroad.   

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ

  1. Πλένουμε τα χέρια μας συχνά.
  2. Είμαστε πάντα εφοδιασμένοι με υγρομάντηλα και αντισηπτικό.
  3. Χρησιμοποιούμε όποτε είναι δυνατόν οργανικά σαμπουάν.
  4. Πλένουμε στο χέρι εύκολα ρούχα ένα – ένα (t-shirt κτλ.) και απευθυνόμαστε σε self service καθαριστήριο για τα υπόλοιπα.
  5. Δεν περπατάμε ποτέ με τα παπούτσια μέσα στο αυτοκινούμενο.
  6. Τα παπούτσια είναι άλυτο πρόβλημα, ειδικά όταν έχει λάσπες ή νερό. Τα αφήνουμε πάντα στην είσοδο, αφού τα έχουμε χτυπήσει ώστε να φύγουν οι λάσπες.
  7. Σε οργανωμένο ή σε απομακρυσμένο χώρο camping με καλό καιρό, αφήνουμε τα παπούτσια εκτός, κάτω από το αυτοκινούμενο. Τα δεύτερα ζευγάρια τα έχουμε μπροστά, κάτω από το μεσαίο κάθισμα.
  8. Ζεσταίνουμε το νερό με καυστήρα πετρελαίου Webasto ή με θερμοσίφωνο αν έχουμε παροχή ρεύματος 220.
  9. Κάνουμε ντους την ίδια ημέρα και οι τρεις ώστε να μην καθαρίζουμε το WC ξεχωριστά. Κλείνουμε τη βρύση κάθε φορά που αλειβόμαστε με αφρόλουτρο.
  10. Προστατεύουμε το WC από τα νερά με ειδική υδρόφιλη κουρτίνα και στεγνώνουμε το δάπεδο μετά από κάθε ντους.

Ακολουθεί ο Οδηγός Επιβίωσης #7 με θέμα τη Συμβίωση και την Ασφάλεια.

Share This