Ο Άρνε που κωπηλατεί όλη τη Νορβηγία

από | Απρ 18, 2021 | Ημερολόγια, Νορβηγία

Είναι ένας Νορβηγός – ο 40χρονος Άρνε Κριστόφερσεν – που επιχειρεί αυτές τις μέρες να κωπηλατήσει σε όλο το μήκος της νορβηγικής ακτογραμμής με το ξύλινο βαρκάκι του.

Ξεκίνησε πριν από 61 ημέρες από τα σύνορα Νορβηγίας – Σουηδίας και είχαμε τη χαρά να τον συναντήσουμε στο Κβιτχόλμενς, ένα νησάκι 3 χιλιόμετρα από τον δρόμο του Ατλαντικού, όπου βρισκόμαστε.

Πήγαμε εκεί με βάρκα μετά από πρόσκληση ενός Άγγλου που ζει εδώ, του Γκρέιαμ Γκρίφιν και τν φίλων του από την κοινότητα Kvitholmens Venner, τους φύλακες – αγγέλους του νησού με τον πέτρινο φάρο του 1842.

Ο Άρνε σκοπεύει να ολοκληρώσει το εγχείρημά του σε δύο μήνες από τώρα, όταν θα φτάσει στα σύνορα με τη Ρωσία. Είναι δάσκαλος στο επάγγελμα και πήρε ρεπό για ένα χρόνο ώστε “να ζήσει την περιπέτεια”, όπως μας είπε με το πλατύ του χαμόγελο.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την περιπέτειά του στη σελίδα του στο Facebook, På eventyr langs kysten, όπου ανεβάζει καθημερινά ιστορίες, φωτογραφίες και βίντεο. Στείλτε του τις ευχές σας από την Ελλάδα, θα χαρεί πολύ και θα πάρει κουράγιο!

[dss_masonry_gallery images=”5958,5959,5960,5961,5962,5963,5964″ title_in_lightbox=”on” _builder_version=”4.9.4″ _module_preset=”default”][/dss_masonry_gallery]
Share This