Προορισμός ορεινή Ελλάδα!

Ιούν 30, 2019 | Ελλάδα, Ευρώπη, Ημερολόγια

Μετά από ένα 40ήμερο διάλειμμα στη Θεσσαλονίκη, νάμαστε στο Μέτσοβο, το πιο δημοφιλές και τουριστικό ίσως χωριό όλης της Ηπείρου.

Φτάσαμε εδώ νωρίς το απόγευμα από μικρούς δρόμους, αποφεύγοντας την Εγνατία, τουλάχιστον μέχρι τα Γρεβενά.

Το Μέτσοβο είναι όπως πάντα φιλόξενο και δροσερό. Είναι ίσως περισσότερο τουριστικό απ΄όσο θα θέλαμε τα σαββατοκύριακα αλλά δεν μπορείς να μην το επισκεφτείς με όλα αυτά που προσφέρει, τα ξυλόγλυπτα, τα ζυμαρικά, τα κρασία του Κτήματος Αβέρωφ  και τα περίφημα τυριά, με πρώτο το αγαπημένο μας Μετσοβόνε.

Πού θα μείνουμε εδώ; Παρότι υπάρχει πινακίδα “no camping” στο κεντρικό πάρκινγκ του χωριού, δύο ντόπιοι μας πρότειναν να παρκάρουμε στο διπλανό χώρο κάτω από τα πλατάνια και “δεν θα μας ενοχλήσει κανείς”, όπως μας είπαν.

Αυτό κάναμε και είναι μοναδικό σε όλη την Ευρώπη να μπορείς να κατασκηνώσεις με κάμπερ – έστω ημιπαράνομα – στο κεντρικότερο σημείο ενός χωριού χωρίς να σε ενοχλήσει ή να σου ζητήσει χρήματα κανένας. Α ρε Ελλαδάρα!

Αύριο κιόλας θα φύγουμε από το Μέτσοβο για τα Ιωάννινα και από εκεί για τα Τζουμέρκα όπου μας περιμένουν οι Ηπειρώτες φίλοι μας που έχουν έρθει από την Αυστραλία.

Είναι σα συνάντηση παλιών συμμαθητών αυτή η συνεύρεση με την Πέννυ, το Σπύρο και τον Πελοπίδα που πρωτογνωρίσαμε και μας φιλοξένησαν μαζί με το Δημήτρη και τη Μακρίνα στο Μπρίσμπειν της Αυστραλίας. Απρίλιος του 2009 τότε, Ιούλιος 2019 τώρα…

Share This

Share this post with your friends!