Συνεργασία με το ελληνικό Quattroruote

Αυγ 26, 2019 | Νέα, Χορηγοί

Το ιταλικό Quattroruote είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα περιοδικά αυτοκινήτου στον κόσμο, αν όχι το καλύτερο.

Από το 1956 που πρωτοκυκλοφόρησε έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες δοκιμές αυτοκινήτων με απόλυτα επιστημονικές πάντα μεθόδους και σήμερα είναι το  μοναδικό περιοδικό με δική του πίστα, στο Βαϊράνο, έξω από το Μιλάνο.

Χάρη στην υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποποιεί το Quattroruote, είναι μάλιστα το πρώτο περιοδικό που από φέτος πραγματοποιεί και δοκιμές συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης ADAS, όπως οι πιστοποιημένες του Euro NCAP.

Ο Άκης Τεμπερίδης μεγάλωσε με το συγκεκριμένο περιοδικό και όπως λέει ο ίδιος είναι η αιτία που έμαθε ιταλικά αλλά και έγινε δημοσιογράφος αυτοκινήτου. Ήταν από τους ελάχιστους συνδρομητές του περιοδικού στην Ελλάδα από το 1981 (όταν ήταν 14 έτών) και συνέχισε να το λαμβάνει στο σπίτι για τις επόμενες δύο δεκαετίες τουλάχιστον.

Από το 2018, το ιταλικό περιοδικό κυκλοφορεί και στην Ελλάδα ως ένθετο της κυριακάτικης εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Διόλου τυχαία λοιπόν, μετά από πρόσκληση του συναδέλφου Φώτη Ραϊση, ο Άκης εντάχθηκε στην ομάδα μεταφραστών του ελληνικιού Quattroruote τον Δεκέμβριο του 2018.

Από την πρώτη μάλιστα συνάντηση με τον εκδότη της εφημερίδας κ. Σκαναβή, φάνηκε ότι η συνεργασία δεν θα έμενε εκει. Από τον Αύγουστο λοιπόν ξεκινήσαμε να δημοσιεύουμε άρθρα στο Quattroruote, το οποίο κυκλοφορεί κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα μέσα στην ακριβή έκδοση του Ελεύθερου Τύπου.

Η σειρά άρθρων θα έχει την εξής λογική: δύο μήνες θα δημοσιεύεται ένα φωτογραφικό δισέλιδο υπό μορφήν ημερολογίου που ακολουθεί την αποστολή μας και κάθε τρίτο μήνα θα υπάρχει ένα εκτενές άρθρο 6-8 σελίδων με αποκλειστικές φωτογραφίες.

Άρθρα μας  θα βρίσκετε συχνά και στο κυρίως φύλλο της Εφημερίδας, ενώ ταξιδιωτικά βίντεο υα ανεβάζουμε συχνά και στο https://www.eleftherostypos.gr.

Share This