Το μεξικάνικο Χόλιγουντ

από | Οκτ 10, 2022 | Άρθρα, Βόρεια Αμερική, Μεξικό

Επί δεκαετίες, το Χόλιγουντ είχε φτιάξει παραρτήματα στούντιο στην περιοχή του Ντουράνγκο. Σήμερα, ένα από αυτά έχει γίνει Νο1 τουριστική ατραξιόν της πόλης.

κείμενο & φωτογραφίες: Άκης Τεμπερίδης 

Στην περιοχή του Ντουράνγκο έχουν γυριστεί δεκάδες ταινίες, κυρίως ουέστερν. Στις σημαντικότερες πρωταγωνίστησαν κλασικά ονόματα του Χόλιγουντ, από τον Τζον Γουέιν και τον Μπαρτ Λάνκαστερ, στον Πολ Νιούμαν και τον Κέβιν Κόστνερ. Η τελευταία μεγάλη παραγωγή που γυρίστηκε εκεί ήταν η Las Bandidas με τις Πενέλοπε Κρουζ και Σάλμα Χάγιεκ.

Το Paseo del Viejo Oeste είναι σήμερα Νο 1 ατραξιόν της μεξικανικής πόλης, μεταφέροντας τη λάμψη του παλιού, κλασικού Χόλιγουντ στους επισκέπτες της πόλης. Φανταστείτε μία πόλη της άγριας δύσης με πραγμαικά ξύλινα σπίτια, τον κεντρικό δρόμο με τα σαλούν και τις τράπεζες (που είναι εστιατόρια και μαγαζιά) και μία σειρά από ντόπιους ηθοποιούς να δίνουν παραστάσεις με ουέστερν περιεχόμενο. Με γελοίο σενάριο βέβαια, αλλά η ψυχαγωγία είναι εξασφαλισμένη, ειδικά για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Το εισιτήριο είναι πάμφθηνο (50 πέσος) αλλά μέσα, πληρώνεις ψιλά σχεδόν για τα πάντα, από τη φωτογράφιση με τις σέξι κυρίες, τον δήμαρχο και τους Ινδιάνους, μέχρι για δωράκια, ροντέο και φαγητό. Αξίζει μία μέρα από τη ζωή σας._A.T.

Share This