Η ιστορία του Iveco μας

Το Δεκέμβριο του 2016 το οδηγήσαμε για πρώτη φορά. Το Μάρτιο του 2017 το φέραμε στο σπίτι. 1η Μαίου 2018 ξεκινήσαμε να ζούμε,  να ταξιδεύουμε, να εργαζόμαστε και να πηγαίνουμε σχολείο εδώ μέσα.

Μάιος 2018

Μετά από δύο μήνες στην Τανζανία το χειμώνα, πακετάρουμε τα πράγματά μας για την Ελλάδα και αφήνουμε το σπίτι μας στην Ιταλία. Από την 1η Μαίου είμαστε νομάδες, αρχικά στην περιοχή του Ρέτζιο Εμίλια, όπου η Αναστασία τελειώνει το νηπιαγωγείο και ο Άκης εργάζεται σκληρά. Τις περισσότερες βραδιές μένουμε στο πάρκο του Σκαντιάνο, όπου οι ντόπιοι και η αστυνομία μας υποδέχονται φιλικά. Μετά την πρώτη εβδομάδα αισθανόμαστε άνετα, ξέρουμε που να αδειάζουμε τα “γκρίζα” και μαύρα νερά, που να γεμίζουμε νερό και υγραέριο και πού να πλένουμε τα ρούχα μας. Νιώθουμε υπέροχα στο δρόμο παρότι ακόμη είμαστε πίσω”.

Καλοκαίρι 2017

Το πρώτο μεγάλο ταξίδι με το Iveco: 5.000 χλμ. συνολικά από Ιταλία – Ελλάδα και πίσω μέσω Αλβανίας, Μαυροβουνίου, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Κροατίας και Σλοβενίας. Διαπιστώνουμε ότι η ταχύτητα ταξιδιού είναι μόλις 80 χλμ./ώρα και η κατανάλωση στα 13 λίτρα/100 χλμ., ενώ δοκιμάζεται η αντοχή του οδηγού και η άνεσή μας σε θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς στην Ελλάδα. Κάνουμε και ρεκόρ χιλιομέτρων σε μία μέρα: 700 χλμ. μετά από 14 ώρες οδήγησης από το Μαυροβούνιο στη Ριέκα της Κροατίας!

Μάρτιος 2017

Ο Ιταλός ιδιοκτήτης του Iveco, κ. Άντζελο Γκοργκέτο, μας προτείνει να κάνουμε μεταβίβαση πριν του ξεχρεώσουμε το αυτοκίνητο. Σαν εγγύηση του αφήνουμε στη Βενετία το θρυλικό Land Rover μας και στις 15/3/2017 φέρνουμε το κάμπερ από τη Βενετία στο σπίτι μας στο Σκαντιάνο. Το πρώτο κιόλας σαββατοκύριακο κάνουμε ελεύθερο κάμπινγκ στην περιοχή Σάσι ντι Ροκαμαλατίνα και τους επόμενους τρεις μήνες κάθε σαββατοκύριακο το παίρνουμε και φεύγουμε: από την Μπισμάντοβα στο Καρπινέτι, από την Πάρμα στο Ρίμινι και από τη Μόντσα στο Μουτζέλο, όπου ο Άκης εργάζεται σε αγωνιστική ομάδα του  Porsche Carrera Cup Italia.

Δεκέμβριος 2016

Ταξιδεύουμε στη Μίρα, μία κωμόπολη νοτιοδυτικά της Βενετίας για να δούμε ένα κάμπερ Iveco που είχαμε βρει στο διαδίκτυο. Είναι ακριβό για το μπάτζετ μας, γι’ αυτό και εξηγούμε στον ιδιοκτήτη του ότι θέλουμε απλά να το δούμε πριν φτιάξουμε κάποιο άλλο. Με το που το βλέπουμε από κοντά η πρώτη σκέψη είναι “αυτό είναι φτιαγμένο για εμάς”! Είναι ολοκαίνουργο μέσα και τέλεια συντηρημένο μηχανικά: “Λατρεύω αυτό που κάνετε παιδιά”, μας λέει ο Άντζελο “και θέλω να το πάρουν κάποιοι σαν κι εσάς. Μην σκέφτεστε τα χρήματα, θα βρούμε την άκρη”. Του δίνουμε 1000 ευρώ την ίδια μέρα και το καπαρώνουμε!

Our sponsors