14 + 1 =

Άκης Τεμπερίδης

Άκης Τεμπερίδης

Οδηγός & φωτογράφος

Ο Άκης είναι δημοσιογράφος και φωτογράφος με εξειδίκευση τα ταξίδια, τα αυτοκίνητα και τις δραστηριότητες περιπέτειας. Μετά από μία μακρά καριέρα ως δοκιμαστής και αρχισυντάκτης στο περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο με αυτοκίνητο. Εθισμένος με τη νομαδική ζωή, μετά από οκτώ χρόνια μεταξύ Τανζανίας, όπου εργάστηκε ως διευθυντής safari lodge, και Ιταλίας, όπου συνεργάστηκε με τη Maserati και την αγωνιστική ομάδα Tsunami, αποφάσισε το 2018 να γυρίσει και πάλι τον κόσμο με την οικογένειά του.

Βούλα Νέτου

Βούλα Νέτου

Συνοδηγός και μάνατζερ αποστολής

Ήταν χορεύτρια του μοντέρνου και χορογράφος. Εργάστηκε για χρόνια στο θέατρο και ως δασκάλα χορού. Μοιράστηκε το ίδιο όνειρο με τον Άκη και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για τρισήμισι χρόνια. Όταν το ζευγάρι βρέθηκε στην Τανζανία, διευθύνοντας το Saadani River Lodge στο ομώνυμο εθνικό πάρκο της ακτής Σουαχίλι, η Βούλα έμεινε έγκυος. Ταξίδεψε εγκυμονούσα 7 μηνών στην Ιταλία όπου τελικά γέννησε την Αναστασία στις 16 Μαίου 2012. Παρά τις αρχικές αμφιβολίες της είναι πιο αποφασισμένη από ποτέ να κάνει το γύρο του κόσμου και με το παιδί. “Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν μία τουαλέτα και μια ντουλάπα και τώρα τα έχω”, λέει η ίδια. 

Αναστασία Φωτεινή Τεμπερίδου

Αναστασία Φωτεινή Τεμπερίδου

Καλλιτέχνης & Εκπαιδευτής Δράκων

Η σύλληψή της έγινε βαθιά στη ζούγκα του εθνικού πάρκου του Σααντάνι, στην Τανζανία, όμως τελικά γεννήθηκε στο Σκαντιάνο της Ιταλίας. Εκεί μεγάλωσε και στα τρία της χρόνια μπήκε σε ένα από τα καλύτερα νηπιαγωγεία του κόσμου. Από πολύ μικρή άρχισε να ταξιδεύει: όταν ήταν τριών μηνών πήγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα χωρίς διαβατήριο! Στα δύο της χρόνια πήγε στο Λονδίνο και μετά στο Μαρόκο ενώ στα τρισήμισι έκανε το πρώτο της ταξίδι στην Τανζανία. Από το Μάιο του 2018 ζει στο αυτοκινούμενο, 4×4 IVECO της οικογένειας. Είναι γραμμένη στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και παρακολουθεί τα μαθήματα διαδικτυακά με την επίβλεψη της μητέρας της.