Στη Σμύρνη με το Bottecchia μου

Ιαν 27, 2020 | Ημερολόγια

Τρεις νύχτες μείναμε στη Σμύρνη. Συγχωρήστε με όμως γιατί δεν έχω καμία φωτογραφία της προκοπής να σας δείξω από την πόλη…

Ο λόγος είναι ότι δεν ήμουν στα καλύτερά μου, λόγω της βουβωνοκήλης που είχε αρχίσει να με ενοχλεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να σκέφτομαι κάθε στιγμή μόνο αυτή.

Βέβαια κάναμε τις βόλτες μας στην πόλη, από το Κονάκ – όπου παρκάραμε σε δωρεάν χώρο ακριβώς δίπλα στο τραμ – στο Αλσαντσάκ και από εκεί στο Καρσιγιακά (Κορδελιό) απέναντι με το βαποράκι. Δυστυχώς, ποτέ δεν πήρα μαζί μου τη Sony μου. 

Όμως είχαμε το κουράγιο να φτιάξουμε ένα βιντεάκι για λογαριασμό του χορηγού μας Παναγιώτη Κάσπαρη – της podilato.eu δηλαδή – με το Bottecchia μου στη Σμύρνη. Ήταν προσωπική υπόσχεση. Το βίντεο επιμηλήθηκε η Βούλα. Δείτε το και θα πάρετε μία ιδέα από την εικόνα της Σμύρνης στο παραλιακό της μέτωπο. 

Μπορεί η Σμύρνη να είναι συνυφασμένη για εμάς τους Έλληνες με το διωγμό των παππούδων μας το 1922 και με τη φτώχεια που είχαν ζήσει οι άνθρωποι αυτοί εκεί, όμως σήμερα η πόλη μοιάζει να βλέπει μόνο μπροστά. Είναι μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη 5 εκατομμυρίων κατοίκων με πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο τουλάχιστον για τα στάνταρ της Τουρκίας. 

Οι Σμυρνιοί και γενικότερα οι κάτοικοι στα παράλια θεωρούνται οι πιο ανοιχτόμυαλοι και κοσμικοί Τούρκοι. Μοντέρνοι, τυπικά θρήσκοι και τίποτε παραπάνω, αντιπαθούντες του Ερντογάν, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι που θέλουν να ζουν όμορφα και να ταξιδεύουν. Κοσμοπολίτες. Να λοιπόν μια πόλη στην οποία θα ζούσαμε άνετα αύριο κιόλας… 

Share This

Share this post with your friends!